Untitled-1
SAM_0284

   Нашият гнайс притежава качества, съпоставими с тези на гранита – изключителна здравина, издръжливост на всякакви климатични условия и температурни амплитуди (мразоустойчивост, влага) и износоустойчивост.

    Естествената му грапава и нехлъзгаща се повърхност позволява употребата му за всякакви настилки. Обикновено се ползва в дебелина 2-4см. В тази дебелина са паветата и оформените плочи (рязан гнайс). Нашият гнайс е природно решение на Вашите нужди, което ще издържи проверката на времето.

      Паветата от нашия гнайс имат редица преимущества.

     Предлагани в квадратна (15см х 15см х 2-4см) и правоъгълна форма (10см х 20см х 2-4см и 15см х 20см х2-4см), те имат правилна форма (за разлика от стандартните сечени кубични павета) и значително по-ниско тегло, при не по-малка здравина.

     Един европалет (с тегло 1 -1,1тон) съдържа 15 кв.м. павета от гнайс, за разлика от други варианти на павета от естествен камък с дебелина 5+см, които съдържат между 2 и 7 кв.м. за същото тегло.

    Процесът по изработването им преминава през рязане на машина за получаване на перфектни прави ъгли и заоблянето им (антикиране) чрез въртене на барабан.

    Получените по този начин квадратни и правоъгълни павета позволяват реденето в прави контури и определени фигури (с и без фуга, с разминати размери – в хоризонтален и вертикален порядък, на рибена кост и др.)

   Оформеният (рязан) гнайс за настилка (с дебелина 2-4см) се предлага с фиксирани ширини от 10, 15, 20, 30 см и свободни дължини.

    Полигоналните плочи за настилка (с дебелина 1,5-2 см) се предлагат в 2 разновидности: до 12 бр. в кв.м. и до 20бр. за квадратен метър.

   Когато настилката е само пешеходна и натоварването не е интензивно, е възможна употребата и на по-малката дебелина (1,5-2см) на оформения и неоформения камък.